Kaj lahko storimo za vas

 

PREGLED ustne votline obsega : Klinični pregled kjer iščemo poškodbe in razjede oz nepravilnosti ,ki jih sami ne morete opaziti. Za dober pregled je nujna RTG (rentgenska slika). Zato smo opremljeni tako z lokalnim rentgenom kot tudi z ORTOPAN-om ,ki je nujen za oceno stanja v ustni votlini

 

ZALITJE ZOBA Že v začetku nastajanja zob prihaja do oblik ki onemogočajo dobro čiščenje . To so globoke brazde ki jim rečemo strokovno fisure. Le te je pametno zaliti z kompozitnim materialom in s tem preprečiti nadaljnje razpadanje zoba. Temu rečemo ZALITJE ZOBA.

PLOMBO Če se pojavi kariozna lezija ali poškodba zoba je potrebno ta predel ustrezno zapečatiti. Lahko vam naredimo PLOMBO.

KLASIČNA PLOMBA, kjer vam z kompozitom ali steklastim cementom nadomestimo manjkajoč del zoba.

PROTETIČNA PLOMBA . V tem primeru se s kamero odvzame odtis in poseben stroj izrezka mikronsko natančno košček porcelana, ki ga z lepili prilepimo na zob.

PREVLEKA Včasih je zob preveč poškodovan in zanj je dolgoročno najbolje, da dobi prevleko preko svoje osnove. Ta je lahko povsem porcelanska ali pa je notranji del iz kovine preko pa porcelan.

MOSTIČEK Z leti se zgodi ,da nam nekateri zobje manjkajo. Te vrzeli premostimo z mostovi. Trudimo se uporabiti čim manj sosednjih zob za izdelavo polne zobne vrste.

DELNA PROTEZA ko je manjkajočih zob preveč je potrebno le te nadomestiti s protezo. To je snemljiv pripomoček , ki se ga vzame iz ust in ga ustrezno očistimo. V tem času se tudi sluznica odpočije in potem vstavimo protezo nazaj na svoje mesto. Če je proteza dobro narejena in primerno vzdrževana, se pacienti izredno pohvalijo da so se uspeli navaditi nanjo.

TOTALNA PROTEZA Določene bolezni in genetika nekatere pripeljejo do brezzobega stanja. Tudi to se da urediti. Zgornja proteza lepo funkcionira na negativnem tlaku in se pacienti v večini primerov dobro navadijo na nov pripomoček. Spodnja pa bazira na drži z mišicami. To pa nekateri zelo dobro osvojijo drugi pa malo težje. Zato so tu potrebni občasni popravki, da pacient osvoji uporabo.

IMPLANTATI ko manjka zob ga lahko nadomestimo s kovinskim delčkom, ki ga ustavimo v kost. Titan se je izkazal za najbolj uspešnega in ga telo skoraj povsem sprejme za svojega. Zelo so dobrodošli zlasti pri brezzobih stanjih v spodnji čeljusti, ko z dvema implantatoma povsem spremenimo funkcijo proteze. Kajti potem se proteza ne more izmakniti iz ležišča in skrb pacienta da ga bo proteza ožulila se povsem umiri.

ORTODONSKI APARAT v primeru , da so zobje slabo razporejeni jim lahko njihov položaj spremenimo z nevidnim aparatom. To je 0,5mm debela prozorna folija ki je računalniško izdelana in zobe premakne vsakič za cca 0,5mm in ko menjamo folije se zobje postavijo v položaj ,ki smo si ga želeli. Ta premik se zgodi v 12-16 TEDNIH